7 símptomes per saber si estàs embarassada

Els símptomes d’un embaràs poden ser diferents entre diverses dones. El més comú sol ser la pèrdua d’un període menstrual, però hi ha més senyals que pot expressar el cos d’una dona durant els primers dies del seu embaràs. En aquest article us facilitarem set dels símptomes més comuns per saber si estàs en estat de gestació.

  • Interrupció del cicle menstrual

Sol ser el símptoma més comú en dones embarassades, però com hem dit anteriorment no sempre és causa d’un embaràs, fins i tot una dona amb un cicle de menstruació regular pot patir un retard del cicle a causa d’una malaltia, d’un impacte emocional o d’altres causes excepcionals. Si una dona té un cicle regular, podem parlar d’un possible embaràs a partir d’una setmana de retard. Pel que fa a les dones amb cicles irregulars, és més difícil de calcular.

  • Fatiga

Al començament del període gestacional, moltes dones se senten més cansades del que és habitual. Això és degut al fet que el seu cos genera més quantitats d’hormones, sobretot de la progesterona, una hormona que contribueix al creixement de les glàndules que produeixen llet. La fatiga és un símptoma que ja pot aparèixer a la primera setmana d’embaràs. Es recomana descansar el màxim possible.

  • Nàusees

Tot i que molta gent té en ment que aquest tipus de nàusees tan sols es produeixen al matí, poden donar-se en qualsevol moment del dia.

  • Augment de les ganes d’orinar

Durant tot l’embaràs, les dones produeixen més quantitat d’hormones. Això fa que augmenti el flux sanguini a la regió pèlvica i les dones hagin de miccionar amb més freqüència.

  • Dolor de pits

L’augment del volum dels pits i el dolor en aquesta zona també sol ser força habitual en dones embarassades. El pit es prepara per al període de lactància des de les primeres setmanes de gestació.

  • Desitjos de menjar

Són bastant coneguts per la població mitjana els desitjos de menjar que es poden produir durant un embaràs. Cal evitar el màxim possible deixar-se endur per aquest tipus de capritxos i tractar de tenir una alimentació cuidada i equilibrada. També es pot donar el cas contrari, que una dona en període de gestació senti animadversió a algun aliment que abans li agradava.

  • Canvis d’humor

L’augment de producció d’hormones pot provocar canvis sobtats a l’estat d’ànim d’una dona. Ja en les primeres setmanes des de la concepció es poden donar aquest tipus de vaivens emocionals.

 

En aquest article hem fet un recull d’alguns dels símptomes més comuns que podem identificar a una dona embarassada. Tot i això, no totes les dones pateixen els mateixos símptomes i el fet de tenir-los no garanteix al cent per cent estar en període de gestació. Per aquest motiu, es recomana que si tens dubtes sobre un possible embaràs, vagis al teu centre mèdic i tinguis una visita amb el teu ginecòleg o ginecòloga.