Parlem de sexe en l’embaràs

Encara hi ha gent que es pregunta si és segur tenir sexe en l’embaràs i, en l’article d’avui, et comptem per què a més de ser segur és molt recomanable.

Les hormones femenines augmenten en el cos durant les primeres etapes de l’embaràs i això ajuda a incrementar la quantitat de flux sanguini a l’úter i també la lubricació de la vagina. La progesterona i els estrògens, fan que la sensibilitat de la dona augmenti durant aquest període en molts sentits i en zones concretes, com poden ser els pits i els mugrons.

L’embaràs pot canviar la manera en com sentim el sexe i quant podem o no desitjar-ho. És possible que durant el primer trimestre et sentis molt cansada, tinguis nàusees i molèsties de diversa tipologia, de manera que el sexe pot ser que no estigui entre les teves prioritats.

El segon trimestre, en canvi, sol ser el que es passa millor, perquè acostuma a arribar amb un augment de l’energia. De fet, pots sentir-te més excitada i el teu *líbido pot anar in crescendo, fins i tot a poques setmanes de l’arribada del teu bebè.

El sexe en l’embaràs és un tema molt interessant i canviant en cada embarassada i és que, en molts casos, genera més desig sexual en la dona fent-la sentir més excitació en les seves zones erògenes i aconseguint que la sensació de plaer es multipliqui. De fet, també té més lubricació i orgasmes més intensos, la qual cosa fa que gaudi més durant l’acte sexual.

Beneficis del sexe en l’embaràs

El sexe en l’embaràs no sols té beneficis físics, ja que mentalment també ens fa sentir millor, amb més autoestima, més segures… També és una forma fantàstica de cuidar l’amor de la parella i gaudir d’aquesta nova etapa que estàs vivint, explorant i gaudint els canvis que estàs notant en el teu cos i dins de tu. El sexe en l’embaràs també és una bon manera d’accelerar el moment del part i és que el semen conté prostaglandines, les quals poden ajudar l’úter a desenvolupar-se i a iniciar el treball de part.

Sempre que parlem d’un embaràs de baix risc, l’activitat sexual no serà un problema. De fet, el sexe en l’embaràs es recomana en totes les etapes de la gestació.

De totes maneres, és important consultar qualsevol dubte o molèstia que sentis, perquè el teu ginecòleg/a o llevadora pugui guiar-te i donar-te els millors consells i solucions en tot moment.