La menopausa i els seus símptomes

En l’article d’avui parlem de la menopausa i els seus símptomes i de com abordar aquesta nova etapa de la nostra vida.

Nits inquietes, fogots, canvis d’humor… Són alguns dels símptomes que notaràs quan comenci a fer acte de presència la menopausa. Es tracta d’un procés hormonal natural i sol arribar entre els 45 i 55 anys, però cada dona el pot experimentar de diferent manera i a edats que poden ser més primerenques i més tardanes.

Es caracteritza pel cessament de l’activitat dels ovaris de manera progressiva i també per la disminució dels nivells d’hormones. Un cessament progressiu que acaba fent que la menstruació desaparegui per complet. La menopausa i els seus símptomes poden ser molt variats i apareixen, tant a nivell físic com emocional.

La menopausa i els seus símptomes van des d’una major sequedat vaginal fins a un augment de pes, disminució de la densitat òssia, fogots, malament dormir, canvis d’humor, etc. A l’ésser un procés hormonal, la menopausa i els seus símptomes poden afectar de manera diferent a cada dona, però els fogots són un símptoma comú i moltes dones el sofreixen, sentint com una sensació d’onada de calor que puja al capdavant i al pit i després desapareix. També poden aparèixer problemes per a descansar bé a la nit, ja que els fogots i les suors nocturnes provoquen més despertessis nocturns i això es tradueix en un major cansament durant el dia.

És normal tot el que sentim durant la menopausa i els seus símptomes?

Sentir-te malhumorada, irritable o amb canvis d’humor sobtats és normal. Durant aquest procés de transició, les hormones estan fent molts canvis i el nostre cos s’està adaptant. Així i tot, és important parlar amb professionals mèdics per a determinar si es tracta de símptomes de menopausa o bé estem experimentant un altre tipus de patologies.

Durant la menopausa, també descendeix el col·lagen cutani i la densitat òssia, de manera que és important prendre les vitamines i suplements necessaris, per a cobrir aquestes mancances en el nostre organisme. Quant a la pell, es genera un major envelliment i l’aparició de fines arrugues.

És important tenir les analítiques al dia per a veure si hi ha avisos en el nostre organisme, per a anar combatent la simptomatologia. Durant el període previ i durant la menopausa, és important prendre les vitamines adequades, com la vitamina D, que serveix per a protegir i enfortir la nostra densitat òssia. Aquesta vitamina, ajuda a absorbir el calci, redueix la pèrdua òssia i també el risc de fractures.

Parla amb el teu ginecòleg/a de confiança i resol tots els teus dubtes sobre la menopausa i els seus símptomes, sabent què et passa i com aconseguir estar millor.