Com cuidar la nostra pell després de l’embaràs

L’embaràs implica uns canvis físics i psicològics que encara són ben visibles i notoris mesos després del part. Si bé durant la gestació del bebè tot el cos es va preparant per al moment del naixement, una vegada la dona ha donat a llum és molt difícil tornar a la situació inicial, i encara menys d’una manera immediata. Cal prendre consciència de la transformació que experimenta el cos i com aquest moment tan únic deixarà seqüeles per força temps. Una d’aquestes conseqüències la patim a la pell. L’alteració física i hormonal que suposa l’embaràs pot provocar certes alteracions a l’epidermis, i en aquest article us volem donar alguns consells sobre com cuidar la pell després de l’embaràs.

La primera recomanació és per posar-la en marxa ja durant l’embaràs, i ens ajudarà a evitar les estries, lesions que apareixen a la pell quan perd la flexibilitat natural i no pot resistir estiraments importants. Es solen manifestar ja a la segona meitat de l’embaràs. Hidratar-se regularment amb un massatge lleuger però prolongat amb olis naturals -com el de rosa mosqueta- farà que millori l’elasticitat de zones com l’abdomen, les natges o els pits. Les estries són molt difícils d’eliminar, però es fan menys perceptibles a mesura que passi el temps.

Les alteracions hormonals pròpies de l’embaràs fan que puguin aparèixer taques fosques a la pell, que de fet no deixen de ser petits canvis en la pigmentació. Amb el temps tendeixen a desaparèixer, però en 3 de cada 10 dones persisteixen. El consell per afavorir la desaparició d’aquestes taques és evitar-ne l’exposició el sol i aplicar protecció solar de factor alt diàriament i en qualsevol època de l’any.

De manera complementària, l’alimentació i la higiene ens ajudaran a tenir cura de la nostra pell, i encara més en una època vital com és l’embaràs. Recomanem una alimentació antioxidant rica en fruites, verdures, omega 3, poc greix i beure força aigua. D’altra banda, és important mantenir la pell ben neta amb la utilització d’un sabó neutre, ja que ens ajudarà a eliminar el greix extra que la nostra pell no necessita.